Föreningen / The club

For an English translation, please see below!

Verksamhet

I Uppsala Skridskoklubb bedrivs breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna för att så många som möjligt ska få möjlighet att lära sig åka konståkning.

Klubben uppfyller samtliga kriterier och har därmed beviljats Svenska Konståkningsförbundets Elitlicens för säsongen 2018/2019.

Skridskoskola

Skridskoskolan riktar sig till nybörjare i alla åldrar och har som mål att lära åkaren elementära baskunskaper i skridskoåkning. Verksamheten passar utmärkt för alla, oavsett om man vill bli hockeyspelare, bandyspelare, konståkare, eller om man bara vill lära sig åka skridskor.

Konståkningsskola, Tävlings- och träningsåkare

Konståkningsskolan är den naturliga fortsättningen för de som önskar utvecklas vidare inom konståkning. I konståkningsskolan får man lära sig grunderna i konståkning.

Tävlingsåkarna har individuellt anpassad träning efter behov, förutsättningar och utvecklingstakt. För de som vill tävla finns olika tävlingsklasser; Stjärntävlingar, Klubbtävlingar, A-tävlingar och Elitserie. Det finns tävlingsverksamhet för alla nivåer och för alla åldrar. Åkarna har egna individuellt utarbetade och anpassade program.

Träningsåkare, individuellt anpassad träning efter behov, förutsättningar och utvecklingstakt. För de som inte vill tävla finns förutom träning även shower och liknande att delta i.

Träningsupplägg, som komplement till isträningen erbjuds en del åkare i konståkningsskolan och tränings-/ tävlingsgrupperna dans- och markträning under säsongen.

Trivsel

Föreningen arrangerar egna aktiviteter under säsongen som shower, klubbuppvisning, skridskodisco och övriga samkväm. Samtliga åkare inom verksamheten är välkomna att deltar i föreningens egna arrangerade aktiviteter.

Tävlingsverksamhet

Föreningen anordnar 1-2 tävlingar under säsongen.

Lägerverksamhet

Föreningen anordnar sommarläger för åkare inom och utom klubben.

Verksamhetplan och riktlinjer

Föreningen följer Svenska Konståkningsförbundets verksamhetsidé och riktlinjer. Se årsmöte sidan för ytligare dokument samt värdegrund/policys.

Activities

Uppsala Skridskoklubb offers a broad range of activities for children, adolescents and adults so that as many as possible get a chance to learn figure skating.

The club has received the Elitlicens of the Swedish Figure Skating Association for the 2018/2019 season.

Ice skating school

The Ice Skating School is open for beginners of all ages, and aims to teach basic ice skating skills. Note that these are general skills not only relevant for figure skating, but for all sorts of ice sports, such as hockey or bandy!

Figure Skating School, competing and non-competing skaters

One may then continue on to the Figure Skating School which focusses on developing figure skating skills in particular. Here you will learn the basics of figure skating.

Competition skaters (tävlingsåkare) will receive specific training depending on individual needs, experience level and pace of development. For those that like to partake in competitions there different competition classes: Stjärntävlingar (“Star-competitions”), Klubbtävlingar (“Club-competitions”), A-tävlingar (“A”-level) och Elitserie (“Elite”-level). There are classes for all levels and age groups, and skaters have individual and tailor made “programs” (short- and long).

Non-competing skaters, (träningsåkare) receive also tailor-made training, based on experience and pace of development. This is for those that do not wish to compete, but still like to develop their skating further and partake in shows or similar events.

Additional trainings to complement regular ice training may also be offered for skaters, such as off-ice training and dance sessions.

Fun and enjoyment

The club organises different activities and events during the season, such as shows, klubbuppvisning (klubbuppvisning), ice skating discos and similar. All skaters are welcome to partake in these fun activities!

Competitions

The club organises 1–2 official competitions during the season.

Camps

The club also holds a summer camp both for our own and external skaters.

Mission statement and guidelines

The club follows Svenska Konståkningsförbundets mission statement and their guidelines. Check our AGM page for additional documents as well as our policies pages.

Uppdaterad: 30 APR 2018 17:12
Skribent: Frida Kvarnefjäll