Verksamhet

I Uppsala skridskoklubb bedrivs breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna för att så många som möjligt ska få möjlighet att lära sig åka konståkning.

Skridskoskola

Skridskoskolan riktar sig till nybörjare i alla åldrar och har som mål att lära åkaren elementära baskunskaper i skridskoåkning. Verksamheten passar utmärkt för alla, oavsett om man vill bli hockeyspelare, bandyspelare, konståkare, eller om man bara vill lära sig åka skridskor.

Konståkningsskola, Tävlings- och träningsåkare

Konståkningsskolan är den naturliga fortsättningen för de som önskar utvecklas vidare inom konståkning. I konståkningsskolan får man lära sig grunderna i konståkning.

Tävlingsåkarna har individuellt anpassad träning efter behov, förutsättningar och utvecklingstakt. För de som vill tävla finns olika tävlingsklasser; Stjärntävlingar, Klubbtävlingar, A-tävlingar och Elitserie. Det finns tävlingsverksamhet för alla nivåer och för alla åldrar. Åkarna har egna individuellt utarbetade och anpassade program.

Träningsåkare, individuellt anpassad träning efter behov, förutsättningar och utvecklingstakt. För de som inte vill tävla finns förutom träning även shower och liknande att delta i.

Träningsupplägg, som komplement till isträningen erbjuds en del åkare i konståkningsskolan och tränings-/ tävlingsgrupperna dans- och markträning under säsongen.

Trivsel

Föreningen arrangerar egna aktiviteter under säsongen som show(-er), klubbuppvisning, skridskodisco och övriga samkväm. Samtliga åkare inom verksamheten är välkomna att deltar i föreningens egna arrangerade aktiviteter.

Tävlingsverksamhet

Föreningen anordnar 1-2 tävling (-ar) under säsongen.

Lägerverksamhet

Föreningen anordnar sommarläger för åkare inom och utom klubben.

Verksamhetplan och riktlinjer

Konståkningen vill 2014-2016, föreningen följer också Svenska Konståkningsförbundets verksamhetsidé och riktlinjer.

Uppdaterad: 2017-11-21 20:11