Föräldramedverkan

Uppsala Skridskoklubb (USK) är en ideell förening som drivs gemensamt av alla medlemmar och föräldrar.

Föräldramedverkan i USK

I USK har vi skapat organisationen (exkl. tränarna) baserat på vad vi kallar Föräldramedverkan. Föräldramedverkan innebär att förälder/föräldrar till en medlem (som deltar i konståkningsskolan eller är tävlingsåkare) bidrar med tid och engagemang genom ideellt arbete till föreningens verksamhet och utveckling.

Föräldramedverkan koordineras av en förälder/föräldrar, vilken ansvarar för att uppgifter inom föreningens verksamhet fördelas ut till förälder/föräldrar till en medlem (som deltar i konståkningsskolan eller är tävlingsåkare). Styrelsen ansvarar för verksamhets- och utvecklingsplanen.

Anmälan till föräldramedverkan görs i samma formulär och i samband med anmälan till säsongens träningar. Man kan även skicka en intresseanmälan till ansvarig för föräldramedverkan, This is a mailto link.

Uppgifter av samma karaktär är sammansatt till en grupp och varje grupp har en gruppansvarig. Vissa grupper har många uppgifter medan andra grupper har ett fåtal uppgifter vilket innebär att antalet förälder/föräldrar i olika grupper kan skilja sig åt. Gruppansvarig fördelar ut uppgifter inom arbetsgruppen. Vid egna arrangerade aktiviteter som skridskoskolan, tävlingar, shower, klubbuppvisning, disco etc. delas uppgifterna i tidsatta funktionärspass. Den som får förhinder att genomföra sin uppgift ansvarar själv för att byta med någon annan alternativt ordnar med en ersättare.

Föräldramedverkan -Arbetsbeskrivning

Principer vid medverkan

För förälder/föräldrar till en medlem i skridskoskolan:
-Förälder/föräldrar behöver inte ha någon uppgift i klubben. Självklart är föräldrar till åkare i skridskoskolan välkommen att bidra till någon uppgift om intresset finns.

För förälder/föräldrar till en medlem i konståkningsskolan
- Förälder/föräldrar ska ha minst en uppgift inom Föräldramedverkan (gärna fler om man vill)
- Förälder/föräldrar ska delta (aktivt eller genom ekonomisk kompensation ”köpa sig fri från att sälja”) vid minst en (1) försäljning.

Om barnet byter grupp (t.ex. byter från konståkningsskola till tävlingsåkare) under säsong stannar man kvar i sin arbetsgrupp med ansvar eller delansvar om man har det, men antalet funktionärspass justeras då det är praktiskt möjligt.

För förälder/föräldrar till en medlem som är tävlingsåkare
- Förälder/föräldrar ska ha 2 uppgifter inom Föräldramedverkan, varav gärna som ansvarig för en av grupperna.
- Förälder/föräldrar ska delta vid 2 försäljningar per säsong (aktivt eller genom ekonomisk kompensation ”köpa sig fri från att sälja”).

Systemet med föräldramedverkan bygger på att alla delar på jobbet.

Uppdaterad: 2017-04-17 19:58