Hoppa till sidans innehåll

Demonstration - ny ishall

26 JAN 2019 11:39
På tisdag den 29 januari har kommunstyrelsens arbetsutskott ett avgörande möte angående den planerade nya ishallen. På måndag den 28 januari 16.30 anordnar därför USK och UAKK gemensamt en demonstration och vi behöver allas hjälp.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2019 11:39

Uppdatering: Det har kommit till vår kännedom att alla stadens kommunpolitiker är i Uppsala Konsert & Kongress, UKK, ikväll så därför ändras planen något. Samling sker som tidigare vid Stationsgatan 12, måndag kl 16:30, följt av promenerad till UKK.


Ni kanske har läst i UNT eller hört på radio under hösten och vintern om att Uppsala kommun står inför ett stort beslut gällande en ny ishall i Uppsala. Det finns två huvudförslag, varav en utbyggnad av IFU Arena är det ena och en event-arena i kvarteret Kölen nere vid Fyrisån är det andra. Förslaget ”Kölen” är alltså en event- och SHL-arena för elithockeyn.

Under hela hösten har Uppsalas båda konståkningsklubbar, USK och UAKK gemensamt jobbat för att ett beslut om att en ny arena även ska gynna vår sport, inte bara hockeyn. Det här är ett väldigt viktigt beslut i Kommunen som har stor betydelse för våra framtida träningsmöjligheter. Ska huvuddelen av pengarna gå till en stor arena för Almtunas elitlag eller ska även vi få nya isar och bra träningslokaler?

På tisdag den 29 januari har kommunstyrelsens arbetsutskott ett viktigt möte. På måndag den 28 januari 16.30 anordnar därför USK och UAKK gemensamt en stor demonstration i Kommunhuset, Stationsgatan 12, i gången inne i gallerian och vi önskar att så många som möjligt kan vara med. UNT, radio och TV är inbjudna, kom klädd i träningskläder med skridskorna runt halsen eller i handen. Vi ses vid rulltrapporna vid Wayne´s Coffee.

För dig som vill tillverka ett plakat att visa upp under demonstrationen eller få information om de olika alternativen och vad de innebär för oss, kom till vår kampanjverkstad längst nere i VIP-rummet i A-hallen, under stjärntävlingen på söndag.

Kommunen kommer under de närmaste veckorna att ta, kanske årtusendets, viktigaste beslutet för konståkningen. Det handlar om mer istider, danslokal, markträningslokal och uppehållsrum för oss, om nu inte alla pengarna går till elithockeyn. Vi vill att även våra åkare ska få bra träningsmöjligheter i Uppsala.

  • Söndag kl. 9-18, VIP-rummet i A-hallen, kampanjverkstad
  • Måndag kl. 16.30 Stationsgatan 12, demonstration!!

För att få en uppfattning om hur många som kommer så anmäl er gärna på nedanstående länk om ni planerar komma (ej bindande och ingen annan ser om ni anmält er).

» https://doodle.com/poll/f7su9rqcubqi94ia

Nu behöver alla komma — vi ses!

USK Styrelse,
genom ordförande Torgny Eriksson

Skribent: Torgny Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SK - Konståkning
c/o Jardemalm, Vitkålsgatan 38
75449 Uppsala

Besöksadress:
Gränby Ishallar, Råbyvägen 71
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706969193
E-post: styrelsen@uppsalask....

Se all info

X
Uppsala Skridskoklubb Vårshow 2021