Rese- & trafiksäkerhetspolicy

Omfattning

Denna rese- och trafiksäkerhetspolicy omfattar alla ledare, aktiva åkare, föräldrar och andra som genomför transporter för vår förening.

Ansvar

Det övergripande ansvaret för att denna rese- och trafiksäkerhetspolicy följs vilar på styrelsen, samtidigt är det föraren som ansvarar för att den enskilda resan sker enligt policyn.

Förarkrav

Gällande trafikregler ska följas och särskilt viktigt är:

• Barn som är kortare än 140cm får inte färdas som framsätespassagerare om platsen är försedd med krockkudde.
  • Förare till minibuss ska ha haft körkort i minst 5 år och bör ha genomgått en minibussförarutbildning.
  • Samtliga passagerare använder bilbälte.
  • Gällande hastighetsbestämmelser ska alltid följas och hastigheten sk. anpassas efter rådande omständigheter.
  • Bilkuddar ska användas till barn upp till den längd som lagen kräver.
  • Total trafiknykterhet är ett krav.
  • Övningskörning under föreningens resor är inte tillåtet.
  • Föraren får inte använda mobiltelefon under körning om det påverkar körningen.
  • Allt bagage är fast förankrad eller förvaras i bagageutrymme.
  • Inte fler personer åker i fordonet än vad förarens körkortstyp tillåter.

Fordon

• Fordonet ska vara godkänt av svensk bilprovning och vara beskattad.
  • Fordonet ska vara försett med däck som följer Svensk trafiklagstiftning gällande mönsterdjup och väglag.
  • Första hjälpen material ska finnas i fordonet.
  • Fordonet ska ha giltiga säkerhetsbälten på samtliga platser.

Utöver detta ska föreningen jobba för att alla använder cykelhjälm vid cykling till och från idrottsplatsen.

Rese- och trafiksäkerhetspolicyn skall vara väl känd och förankrad bland alla i vår förening. Ansvarig för att Rese- och trafiksäkerhetspolicyn delges är styrelsens ordförande.

Uppdaterad: 06 JAN 2018 22:21
Skribent: Florian Knorn