Hoppa till sidans innehåll

Hjälm och klubbkläder


Hjälm

Hjälmen är lika viktig som skridskorna och den är obligatorisk! Det är lätt att ramla innan man lärt sig behärska underlaget ordentligt och då skyddas huvudet från skada.

En bra hjälm ska sitta stadigt. Det är viktigt att hjälmen inte inte är för stor, men testa så att det finns plats för en mössa under. Det går bra att använda en vanlig ishockeyhjälm. Märk hjälmen med barnets namn framtill för att underlätta för tränarna.

Huvudskydd

Huvudskydd är specialdesignade för att passa konståkning. Skydden tillverkas i ett stötdämpande material och påminner mer om ett pannband. De knäpps med kardborrknäppning bak som är enkel att justera. Huvudskydd säljs i specialaffärer för skridskoåkning eller genom deras webbutik, se exempel (1), (2), (3), (4).

Miniorer, åkare upp till 11 år, som har tagit märke 8 rekommenderas att använda huvudskydd.

Kläder

Det är bra med varma kläder som samtidigt är smidiga och ger full rörelsefrihet. Det går t.ex. att använda fodrade fritidsbyxor, träningsoverall, underställ, en smidig tröja eller tunn jacka.

För de yngre barnen fungerar även en vanlig overall. En tunn mössa under hjälmen och tunna vantar kan vara skönt. Undvik jeans eftersom de ofta sitter åt och är för kalla.

Se till att kläderna är rena - det får inte finnas grus och smuts på den eftersom det kan hamna på isen och göra att barnen ramlar och slår sig om de åker på gruset. Dessutom blir skridskorna förstörda.

Konståkningsartiklar hittar ni hos: https://pingossportshop.se/

Begagnat går att köpa genom t.ex. Uppsala konståkning köp/sälj på Facebook.

Klubbkläder

Via följande länkar går det att beställa klubbkläder med USKs logotyp på. Det går även att få sitt namn broderat på plaggen.

Vid frågor kontakta ansvarig för Klubbkläder (se mejladresser här).

Uppdaterad: 20 AUG 2018 19:21 Skribent: Frida Kvarnefjäll

Postadress:
Uppsala SK - Konståkning
c/o Jardemalm, Vitkålsgatan 38
75449 Uppsala

Besöksadress:
Gränby Ishallar, Råbyvägen 71
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0738203981
E-post: styrelsen@uppsalask....

Se all info