Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsprogram


Program

Alla tävlingsåkare måste den ha ett tävlingsprogram samt passande musik. Inom klubben finns det duktiga tränare som sammanställer program och kan ge råd om musik. Klubben står för kostnaden för åkarens första tävlingsprogram som då ingår i säsongsavgiften. Det åligger åkaren/föräldern att dokumentera programmet, så att åkaren minns programmet även under den kommande säsongen. Denna dokumentation kan förslagsvis ske genom videofilmning. Det nya programmet introduceras vanligtvis på en extraträning då tränaren går igenom de olika sekvenserna i programmet. Under ordinarie träningstid får sedan åkaren möjlighet att träna på sitt program.

Efterhand som åkaren utvecklas kan programmet behöva uppdateras med mindre eller större förändringar. Ansvaret för att detta sker ligger på åkarens huvudtränare. Det praktiska arbetet kan dock utföras av annan tränare. Om åkaren behöver göra större programförändringar (tex förlängning av programmet) som kräver en extra arbetsinsats av tränaren står åkaren för den kostnaden.

Beslut om byte av program sker i samråd med åkarens huvudtränare, tex när åkaren byter tävlingsklass. Kostnaden för nya tävlingsprogram står åkaren för.

Avgifter

Mer information om avgifter för tävlingsprogram finner ni på sidan Avgifter. 

Planned Program Content (PPC)

PPC ska fyllas i för varje tävlingsåkare i A- och B-klass. Översyn ska göras inför varje ny säsong eller när åkaren har ändringar av de tekniska elementen i sitt program. De tekniska elementen är detsamma som hopp, piruetter, steg- och/eller flygskärssekvens i tävlingsprogrammet. Blanketten måste vara ifylld för att våra tävlingsåkare ska få tävla och lämnas in i samband med anmälan till tävling (gäller ej åkare på slingauppvisning och stjärntävlingar).

Från Svenska Konståkningsförbundets hemsida:

Uppdaterad: 24 FEB 2018 11:57 Skribent: Frida Kvarnefjäll

Postadress:
Uppsala SK - Konståkning
c/o Jardemalm, Vitkålsgatan 38
75449 Uppsala

Besöksadress:
Gränby Ishallar, Råbyvägen 71
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0738203981
E-post: styrelsen@uppsalask....

Se all info