Hoppa till sidans innehåll

Våra duktiga tränare


Billy Sulima

Billy

Zbigniew Pjotr "Billy" Sulima är huvudtränare i Uppsala Skridskoklubb. Billy har arbetat som konståkningstränare sedan 1986 och han har högsta instruktörsutbildning i Sverige, steg 4B. Tidigare har han varit huvudtränare i Krakow, Polen samt i Bergen och Oslo i Norge och han började i Uppsala Skridskoklubb 2012 Han har tävlat i både singelåkning och paråkning i Polen och turnerat med de professionella is-showerna "Holliday on Ice" samt "Ice Follies and Hollywood on Ice".


Sophie Blomqvist

Sophie

Sophie Blomqwist kommer ursprungligen från Örebro där hon tränat och jobbat som tränare i KK Lutz. Hon flyttade till Uppsala och USK 2012 för att studera juristprogrammet och ryska. Studierna ledde efter några år vidare till studier i St Petersburg och praktik i Georgien. Sophie studerar för tillfället rysk filologi samt koreografi och danspedagogik. Hon har tränat singelåkning i KK Lutz och USK samt både singel och isdans i Ryssland. Hon har arbetat som tränare i 12 år, har instruktörsutbildning steg 2A och jobbar även som koreograf för klubben.


Alexander Backlund

Alexander

Alexander Backlund har tidigare tävlat för Gävle KK och han började med konståkning när han var 11 år. Alexander har vunnit USM i paråkning 2010 och 2011 samt JSM i paråkning 2012, 2013 och 2014. Han har arbetat som tränare sedan 2012 och började i Uppsala Skridskoklubb våren 2017 då han flyttade till Uppsala för att studera. Han har instruktörsutbildning steg 2B och är licensierad teknisk specialist.


Moa Mariedahl

Moa

Moa Mariedahl har själv tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan hon var sju år. Redan vid 14 års ålder började hon arbeta som tränare, och hon trivdes bättre med det än med att tävla. Moa har också åkt konståkning i en showgrupp. Hon har instruktörsutbildning steg 2A.


Emelie Eklund

Emelie

Emelie Eklund tävlar som A-åkare för Uppsala Skridskoklubb men hon är också numera tränare i konståkningsskolan. Hon har instruktörsutbildning 1B.


Elin Borg

Elin Borg tävlar som A-åkare för Uppsala Skridskoklubb men är även tränare i klubben, både i skridskoskolan och konståkningsskolan. Hon har instruktörsutbildning 1A.


Malin Lind

personMalin Lind har tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan 2012. Hon är aktiv som tävlingsåkare i grupp Röd. Sedan hösten 2016 har hon varit tränare för USKs skridskoskola men nu tränare för konståkningsskolan. Hon har instruktörsutbildning 1A.


Anna Angelsten

personAnna Angelsten Sederholm har nyligen slutat tävla och arbetar nu som tränare i Uppsala Skridskoklubb, både i skridskoskolan och konståkningsskolan. Hon har instruktörsutbildning 1A.


Ellinor Eklund

person

Ellinor tävlar som A-åkare för Uppsala Skridskoklubb men är också tränare för både konståkningsskola och skridskoskola i klubben. Hon har instruktörsutbildningen 1A.


Milena Wehlou

person

Milena Wehlou har varit med Uppsala SK i över 6 år och slutade tävla våren 2018. Nu är hon tränare både i konståkningsskolan och skridskoskolan. Hon har instruktörsutbildning 1A.


Sandra Sjögren

person

Sandra har varit med klubben i över 8 år och slutade tävla våren 2017 av skador. Nu vill hon ge andra glädjen till konståkning. Hon har grundutbildningen och är tränare i skridskoskolan och för K-grupp.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 20:28 Skribent: Helena Segergren
Inbjudan pojksammandrag
Våra sponsorer
soundlevel

Postadress:
Uppsala SK - Konståkning
c/o Eriksson, Funbo-Lövsta 24
75597 Uppsala

Besöksadress:
Gränby Ishallar, Råbyvägen 71
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706969193
E-post: This is a mailto link

Se all info